Chancery House, St Nicholas Way, Sutton – A CAT A Refurbishment Project

Client

CLS Chancery House Ltd

Property

Chancery House, St Nicholas Way, Sutton, Surrey

Role

Project Management and Contract Administration

Contract Value

Undisclosed

Time Scale

16 weeks

Chancery House is an 8-floor purpose-built office building occupying a prominent location in the centre of the busy and vibrant business centre of Sutton in Surrey. The property is close to a wide variety of retail and leisure facilities and is just a five-minute walk from Sutton Railway Station.

Much of the building has undergone a comprehensive refurbishment to provide open plan flexible office accommodation with air conditioning, raised floors, and secure underground parking. Arranged over ground with eight upper floors the building provides 54,613 sq.ft. of high-quality office space. The central core arrangement allows flexible single or multi occupation of each office floor with natural light on all four sides. The upper floors have excellent views across Sutton town centre and north towards central London.

The Brief
PBC was appointed to carry out Project Management and Contract Administration services for the refurbishment and remodelling to a CAT A standard, the building’s 8,000 sq.ft. first-floor office space, including extensive refurbishment and enhancement of the reception, lift lobbies and WC facilities.

The Challenges
Throughout the project, the building was tenanted, so construction noise and disruption had to be kept to a minimum and access had to be maintained for users.

The M&E services also needed replacing, as the existing systems were at the end of its serviceable life. Ensuring the successful interface of the new system and the existing base-build plant required careful management, to ensure it worked within the building’s computer-controlled Building Management System and minimum distruption to the existing tenants.

New curtain walling and a new revolving door were installed in the reception area, and a new front façade, hard-standing and a surface water drainage system were added externally. All of this work had to be carried out while the rest of the building was in use.

The complete work resulted in a high-quality finish to the first floor, and the client is delighted that the refurbishment of Chancery House has already attracted a new tenant.