Pegasus House, Solihull

Client

Columbia Threadneedle Investments

Property

Pegasus House, Cranbrook Way, Shirley, Solihull

Role

Project Management, Employer's Agent and Cost Management Services

Contract Value

£500,000

Time Scale

32 weeks

Pegasus House is a purpose-built office building on Solihull Business Park, conveniently located close to J4 of the M42 . Its first and ground floor suites had previously undergone a comprehensive refurbishment and are the headquarters of global engineering firm Trelleborg and IT management company Acora.

The Brief
PBC was appointed to provide Project Management, Employer’s Agent and Cost Management Services for the refurbishment of the common parts of the building, including the reception area, stairwells, lifts, landings and WCs. This included removal of all existing furniture and fittings, lighting, ceilings, existing carpets and sanitaryware in the communal areas.

The Challenges
As there were tenants already in situ, PBC had to devise a phased programme of works to ensure there was minimum disruption and noise during the refurbishment. A temporary fire plan was agreed and had to be maintained at all times, as did DDA compliant access to the second floor where staff with disabilities were working.

The phased programme was assisted by two sets of doors into the main reception area, so each pair could be blocked off alternately, along with the corresponding side of the lobby, to allow the space to be refurbished without causing disruption to people using the building. New WCs and a DDA compliant shower room were fitted, a new false ceiling was added and the common parts and doors were decorated throughout. New carpets were laid on the staircases and a bespoke reception desk and lobby seating was installed. The lifts were refurbished inside and out, a new DDA compliant access was created, and fire panels that were on show were hidden behind smart, new push-panel doors creating a stylish, contemporary look.

The project was delivered within budget, and PBC was also able to make additional improvements to the exterior lighting of the building where new external up and downlights were installed.